2 baklažanai,
2 šaukšteliai garstyčių,
250 g skardinė smulkintų pomidorų savo sultyse,
2 šaukštai sviesto,
2 svogūnai,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai aliejaus,
indelis lydyto natūralaus arba kumpio skonio sūrelio,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
ryšulėlis šviežių petražolių,
4 saujos džiūvėsėlių,
kelios šakelės šviežių rozmarinų.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai, apibarstykite druska ir 15 min. palikite pastovėti. Nuvalykite išsiskyrusį skystį ir druską, dalį minkštimo išskobkite ir susmulkinkite. Baklažanų puseles apkepkite aliejuje, atvėsinkite ir įtrinkite garstyčiomis.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su smulkintu baklažanų minkštimu apkepkite nuo baklažanų likusiame aliejuje. Sukrėskite lydytą sūrelį, smulkintus rozmarinus, pasūdykite ir sukrėskite į baklažanų puseles. Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių, berkite džiūvėsėlius ir paskirstykite po šaukštą trintų pomidorų. Kepkite apie 15 min.