2 didelės saldžiosios paprikos,
2 pomidorai,
pusė cukinijos,
2 šaukštai puselėmis pjaustytų žaliųjų arba juodųjų alyvuogių,
150 g ožkos sūrio,
šaukštelis džiovintų arba šviežių bazilikų,
kelios šviežių čiobrelių šakelės,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklas. Cukiniją supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite kubeliais. Sukapokite bazilikus. Sūrį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite pomidorus, cukinijų šiaudelius, alyvuogių puseles ir pusę sūrio, užberkite bazilikų, šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Sudėkite įdarą į paprikų puseles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Skardą patepkite aliejumi, sudėkite įdarytas paprikų puseles, uždenkite folija orkaitėje maždaug 20 min. Nuimkite foliją, apibarstykite paprikas likusiu sūriu ir dar trumpai pakepkite.