Vidutinio dydžio baklažanas,
pusė nedidelės cukinijos,
raudona paprika,
po 150 g varškės ir
brandinto sūrių,
2 nedidelės šakelės vyšninių pomidorų,
pagal skonį džiovintų rozmarinų,
čiobrelių,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų,
3 šaukštai sviesto,
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite pastovėti. Tada nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir kartu su ketvirčiais pjaustytomis paprikomis po kelias minutes iš abiejų pusių apkepkite karštame svieste, kad suminkštėtų.
Nuspauskite riebalus. At baklažanų gabalėlių pakaitomis dėkite paprikos, varškės ir brandinto sūrio gabalėlių, cukinijos griežinėlį. Užkandėlę dėkite į karščiui atsparų kepimo indą, apšlakstykite padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių, kapotų česnakų ir prieskoninių žolelių.
Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol sūriai išsilydys. Tiekite su karamelizuotais pomidorais. Juos paruošti labai paprasta: keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite cukrų, sudėkite pomidorus su šakelėmis ir pavartydami pakaitinkite, kol pomidorai apsivels karamele. Uždėkite ant baklažanų užkandėlės.