5 dideli pomidorai,
2 raudonieji svogūnai,
4 skiltelės česnako,
saujelė šviežių smulkintų petražolių,
pagal skonį druskos ir
pipirų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
kelios riekelės ožkų pieno sūrio.
GAMINIMAS:
Iš kiekvieno pomidoro išpjaukite kotelį. Tada pomidorų galus įpjaukite, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, greitai pakiškite po šaltu ir nulupkite. Nuluptus pomidorus susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėse.
Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į plakimo indą, užpilkite aliejumi, suberkite petražoles, tada užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Ant pomidorų išdėliokite ožkų pieno sūrio gabalėlius ir apliekite salotas jau paruoštu padažu. Tiekite papuošus žalumynais, su šviežia itališka duona. Šias salotas puikiai tinka pagardinti smulkintomis juodosiomis alyvuogėmis ir kaparėliais.