400 g riebios varškės,
150 g margarino kepiniams,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai miltų,
nutarkuota pusės citrinos žievelė,
4 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
pagal skonį vanilinio cukraus,
stiklinė vyšnių,
trečdalis stiklinės vyšnių likerio.
GAMINIMAS:
Manų kruopas užpilkite grietinėle, kad išbrinktų. Vyšnių kauliukus išimkite, uogas užpilkite vyšnių likeriu ir palikite pastovėti bent valandą. Varškę pertrinkite per sietelį ir iki vientisos masės išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, nutarkuota citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi.
Tada suberkite miltus, išbrinkusias manų kruopas, supilkite 100 g lydyto margario. Kiaušiniųbaltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į varškės masę. Paruoštą tešlą krėskite į riebalais išteptas keksiukų formeles, ant viršaus dėkite nuvarvintų vyšnių, po pusę šaukštelio margarino ir kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite apibarščius milteliniu cukrumi.