0,5 kg arbūzo,
citrinos žievelė ir
sultys,
saujelė pistacijų,
šaukštas medaus,
50 ml brendžio,
saujelė kapotų mėtų.
GAMINIMAS:
Arbūzą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos žievelę nutarkuokite stambesne trintuve, užpilkite brendžiu ir nors pusvalandį palikite pastovėti. Pistacijas išlukštenkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. Iš medaus, citrinos sulčių, nuo citrinos žievelių nupilto brendžio ir smulkintų mėtų sumaišykite padažą.
Jį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Arbūzų gabalėlius dailiai išdėliokite salotinėje, ant viršaus berkite kapotų pistacijų, dėkite brendyje mirkytų citrinų žievelių. Salotas apliekite padažu ir bent 10 min. palaikykite šaldytuve. Valgykite su desertine bandele.