Kilogramas arbūzo minkštimo,
pusė stiklinės cukraus (jei arbūzas nesaldus, galite jo berti ir šiek tiek daugiau),
pusė žaliosios citrinos sulčių,
2 šaukštai degtinės,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Arbūzo sėklytes iškrapštykite, minkštimą sudėkite į dubenį ir suplakite elektriniu plakikliu. Truputį arbūzo sulčių įpilkite į puodelį, jame ant nedidelės ugnies ištirpinkite cukrų. Kai šis ištirps, masę atvėsinkite ir supilkite į indą su trintais arbūzais. Tada supilkite degtinę, išspaustas žaliosios citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos.
Arbūzų masę pilkite į plokščią žemą indą ir pastatykite į kamerą. Kas valandą desertą pamaišykite šakute, kad nesušaltų į vientisą ledą, ir šaldykite apie 5-6 val. Tiekite stiklinėse taurėse su mėtų lapeliu.