Arbūzų granita receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Arbūzų granita


INGREDIENTAI:

Kilogramas arbūzo minkštimo,
pusė stiklinės cukraus (jei arbūzas nesaldus, galite jo berti ir šiek tiek daugiau),
pusė žaliosios citrinos sulčių,
2 šaukštai degtinės,
pagal skonį druskos.


GAMINIMAS:

Arbūzo sėklytes iškrapštykite, minkštimą sudėkite į dubenį ir suplakite elektriniu plakikliu. Truputį arbūzo sulčių įpilkite į puodelį, jame ant nedidelės ugnies ištirpinkite cukrų. Kai šis ištirps, masę atvėsinkite ir supilkite į indą su trintais arbūzais. Tada supilkite degtinę, išspaustas žaliosios citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos.

Arbūzų masę pilkite į plokščią žemą indą ir pastatykite į kamerą. Kas valandą desertą pamaišykite šakute, kad nesušaltų į vientisą ledą, ir šaldykite apie 5-6 val. Tiekite stiklinėse taurėse su mėtų lapeliu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668