1 kg vištienos,
2-3 svogūnų,
3 l vandens,
4 morkų,
1 nedidelio pastarnoko,
po 2-3 šaukštus smulkintų petražolių,
krapų,
žiupsnelio ciberžolių,
2 skiltelių česnako,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
K u k u l i a m s:175 g miltų,
2 kiaušinių,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
1/2 svogūno,
žiupsnelio prieskonių,
6 šaukštų vandens,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Vištieną supjaustykite gabaliukais, supjaustykite svogūnus į 4 skiltis, morkas ritinėliais, pastarnoką pusritinėliais. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite daržoves, vištieną, įdėkite pusę krapų, įberkite ciberžolių, druskos ir pipirų, uždenkite ir užvirinkite, po to sumažinkite ugnį.
Paruoškite kukulius: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką, petražoles, itin smulkiai pjaustytą svogūną, vandenį, prieskonius, druską, pipirus ir išmaišykite. Masę 30 min. padėkite į šaldytuvą.
Po to iš paruoštos masės suformuokite nedidelius kukulius, juos sudėkite į atskirą puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 15-20 min. Išvirusius išimkite ir sudėkite į lėkštutę. Prieš patiekiant sriubą į stalą supilkite į lėkštes ir įdėkite kelis kukulius.