3 morkų,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų kapotų bazilikų,
1 l mėsos sultinio,
150 ml grietinėlės,
1,5 kg šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių,
200 ml baltojo vyno (nebūtinai),
druskos,
pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Nuskustas morkas supjaustykite apskritimais. Nedideliame puode išlydykite sviestą, patroškinkite morkas. Įpilkite šiek tiek vandens, suberkite bazilikus ir uždengus dangčiu dar patroškinkite 15 min. Didesniame puode užvirinkite sultinį, suberkite žaliuosius žirnelius ir virkite apie 10 min.
Suplakite grietinėlę. Žirnelius, nupylus sultinį, sumalkite elektriniu maišytuvu. Tyrę sudėkite atgal į sultinį, išmaišykite, pamažu supilkite vyną. Sudėkite pusę plaktos grietinėlės. Įberkite druskos, pipirų, žiuopsnelį cukraus. Morkas sudėkite į sriubą, ją išpilstykite į lėkštes, įdėkite po šaukštelį plaktos grietinėlės, papuoškite žalumynais.