30 g šviežių baravykų,
400 g bulvių,
2-3 nedidelių svogūnų,
50 ml aliejaus,
1 l vandens,
juodųjų pipirų žirnelių,
druskos,
2 šaukštų smulkintų krapų,
3 šaukštų grietinės.
GAMINIMAS:
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Smulkiai sukapokite nupjaustytus kotus ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinkite smulkintus svogūnus. Grybų kepurėles supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite karštu vandeniu ir 15-20 min. pavirkite.
Sudėkite šiaudeliais pjaustytas luptas bulves, grybų kotus, svogūnus, prieskonius ir virkite, kol bulvės suminkštės. Pagal skonį pasūdykite. Prieš patiekiant sriubą užbalinkite grietine, pabarstykite žalumynais.