1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakšto,
250 g pievagrybių,
2 nedidelių svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
pusės stiklinės sauso baltojo vyno,
pusės litro vištienos sultinio,
1 kiaušinio,
1 šaukšto pieno,
žiupsnelio druskos,
maltų pipirų,
peletrūnų.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, o svogūnus - kubeliais. Viską apkepinkite svieste ir sudėkite į sultinį. Užvirinkite, tada supilkite vyną, sudėkite prieskonius. Tešlą šiek tiek pakočiokite, iš jos išspauskite 4 skritulius, kurių skersmuo 3 cm didesnis negu sultinio puodelio skersmuo.
Į sultinio puodelius supilkite sriubą, kiekvieną puodelį uždenkite tešlos skridinėliais, abi skridinėlio puses sutepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Puodelius su sriuba sudėkite ant skardos ir 10 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.