1 nedidelio moliūgo,
2 svogūnų,
kelių skiltelių česnako,
2 salierų stiebų,
alyvuogių aliejaus,
čiobrelių,
druskos,
pipirų,
vištienos arba daržovių sultinio (gali būti iš kubelių),
grietinėlės (arba pieno),
duonos ir fermentinio sūrio skrebučiams.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuluptus svogūnus perpjaukite į 4 dalis, česnako skilteles nulupkite. Tuomet moliūgą, svogūną, česnako skilteles, salierą sudėkite į skardą, užpilkite keletu šaukštų aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, čiobreliais, viską sumaišykite ir pašaukite į karštą orkaitę.
Kepkite apie valandą, kol suminkštės. Tada daržoves dėkite į puodą, užpilkite sultiniu tiek, kad apsemtų. Virkite 10 min., išimkite salierus ir čiobrelius. Sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu, įpilkite grietinėlės ir užvirinkite. Skrebučiams duoną supjaustykite kvadratėliais, sudėkite į skardą, pašlakstykite alyvų aliejumi ir užtarkuokite sūrio ir pašaukite į karštą orkaitę.