800 g moliūgų,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
1 svogūno,
250 g kiaulienos šoninės,
125 g rūkytos kiaulienos šoninės,
2 morkų,
750 ml daržovių arba vištienos sultinio (tinka iš kubelių),
druskos,
pipirų,
3 šaukštų grietinės,
20 g petražolių,
6 riekių baltos duonos.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepinkite kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę ir smulkintą svogūną. Viską sudėkite į puodą. Moliūgus supjaustykite kubeliais, morką - griežinėliais ir sudėkite į puodą su svogūnais ir šonine. Supilkite, užvirinkite ir virkite 20 min.
Išvirusią sriubą atsargiai supilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Prieskonių berkite pagal skonį. Sriubą supilkite į lėkštes, įdėkite po šaukštelį grietinės, pabarstykite petražolėmis. Duonos riekes paskrudinkite, ant jų uždėkite pakepintos rūkytos šoninės juostelių ir patiekite su sriuba.