450 g raudonųjų slyvų,
150 ml vandens,
4 vištų krūtinėlės be odelės,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
50 g sviesto,
miltų,
2 skiltelės česnako,
petražolių,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Slyvas pavirkite vandenyje, kol suminkštės. Vištų krūtinėles apvoliokite miltuose ir 15 min. kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje (po 7 min. apverskite), kol abi pusės įgis auksinį atspalvį. Išimkite iš slyvų kauliukus ir virtuviniu kombainu išplakite jas su smulkintais česnakais bei petražolėmis, įdėkite prieskonių.
Apkeptą vištieną sudėkite į kepimo formą, apliekite slyvų padažu, uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Paruoškite petražolėmis.