6 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais,
2 pjaustytų mažų svogūnų,
2 šaukštelių krieno šaknies,
šaukšto grietiės,
10 briuselinių kopūstų galvučių,
saujos pipirnių,
kapotos aitriosios paprikos,
vandens arba sultinio,
2 šaukštų aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir bulves apkepkite aliejuje, kol pagels. Užpilkite vandens ar sultinio, užvirinkite ir pusvalandį pavirkite. Pasūdykite, sudėkite grietinę, pusę krienų ir sutrinkite plakikliu. Suberkite aitriąją papriką ir briuselinius kopūstus, nuimkite nuo liepsnos ir uždengtą puodą 5 min. palaikykite.
Išpilstykite į lėkštes, viduryje uždėkite krienų kauburėlį, pabarstykite pipirnėmis. Puiki priemonė nuo užgulusios nosies ir norint išvengti slogos atvėsus orams.