Kiaulienos kauliukų,
2-3 pieniškų dešrelių,
4-5 bulvių,
2 morkų,
1 svogūno,
3 salierų kotų,
1 šaukšto kmynų,
druskos,
kvapiųjų pipirų,
grietinės.
GAMINIMAS:
Į du litrus vandens sudėkite kiaulienos kauliukus, užvirinkite, nugraibykite putas. Bulves ir svogūną supjaustykite į keturias dalis, morkas ir salierų kotus - griežinėliais ir sudėkite į sultinį. Įberkite druskos, įdėkite keletą kvapiųjų pipirų, kmynų.
Virkite, kol suminkštės daržovės. Išvirus išimkite kaulus. Daržoves sultinyje sutrinkite. Pieniškas dešreles supjaustykite griežinėliais, sudėkite į sriubą ir dar pavirkite apie 3 min. Pagardinkite grietine.