1 kg paukštienos sparnelių,
500 g krakmolo,
druskos,
malto pipiro,
citrinos,
sojų padažo,
medaus,
česnako,
aliejus virimui.
GAMINIMAS:
Sparnelius nuplauname, ir padalijame į 2 dalis, sudedame į indą, pagardiname druska bei pipirais ir supylę pakelį krakmolo gerai išmaišome. Paliekame 2 val. Tuomet pasigaminame padažą: į indelį supilame puse buteliuko sojos padažo, įspaudžiame arba smulkiai supjaustę įdedame 2 skilteles česnako, dadedame 3-4 šaukštus natūralaus medaus, įspaudžiame puse didesnės citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Praėjus 2 valandoms gerai įkaitiname puodą su aliejumi - sparnelius išverdame aliejuje ( turi apskrusti ).
Toliau - į tuščią keptuvę ir ant silpnesnės temperatūros įdedame 3-4 šaukštus paruošto padažo - truputį palaukiame kol jis paruduoja ir pradeda putoti, tuomet kiekvieną jau išvirtą sparnelio gabalėlį įmame su žnybtais ir apvoliojame tame padaže iš visų pusių ( tik apvoliojame) kepti nereikia.
Padažas greit išgaruoja - todėl reikia vis dapylinėti ir kuo greičiau suktis...