3-4 cukinijos,
1 kg svogūnų,
1,5 kg pomidorų,
1-2 paprikos,
saujelė petražolių,
saujelė krapų,
česnako galvutė,
maltų prieskonių (pipirų, kalendros),
aliejaus stiklinė.
GAMINIMAS:
Paprikas supjaustyti kubeliais (sėklas stambesnes pašalinti, jeigu paprikos dar jaunutės - galima su sėklomis), svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pomidorus apiplikius verdančiu vandeniu nulupti ir supjaustyti, susmulkinti petražoles, krapus. Sudėti viską į puodą.
Įpylus stiklinę vandens, puodą statyti ant viryklės ir troškinti. Druskos ir rūgšties (acto ar citrinos rugštelės)dėti pagal skonį. Druskos ir rūgšties turi būti šiek tiek daugiau, nes sudėjus į stiklainius žiemai, kiek pastovėjus mišrainei - druska ir rūgštis susigeria labiau į produktus.
Ši mišrainė tinka prie visko. Be to, ši mišrainė labai tinka dėti į sriubas, ypatingai - kruopų. Proporcijas galite keisti priklausomai kokių ir kiek daržovių turite. Kartais dar dedu kopūstų, salierų. Receptas išbandytas apie 20 metų. Tad skanaus!