600 g nemiltingų bulvių,
2 baklažanų,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
800 g natūralaus jogurto,
1 nedidelio svogūno,
1 skiltelės česnako,
šviežių žalumynų mišinio: daržinių builių, gelsvių, petražolių, svogūnų laiškų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aitriųjų bei uoginių paprikų (kajeno pipirų).
GAMINIMAS:
Nuplautas, nuskustas bulves supjaustykite stambiais 2-3 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite bulves ir 15 min. kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies nuolat pavartant, kol gražiai parus. Nuplautus baklažanus supjaustykite kubeliais, sudėkite į bulves ir dar 10-15 min. viską pakepkite.
Pagardinkite druska, pipirais, aitriosiomis ir uoginėmis paprikomis - įprastai sriuba gaminama aštri. Svogūnus, česnaką, prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite ir įplakite į jogurtą. Pagal skonį pasūdykite. Į lėkštes padalytas kepintas daržoves užpilkite paskanintu jogurtu.