100 g kiaulienos,
250 g burokėlių,
600 g bulvių,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno,
300 g rūgštynių,
300 g špinatų,
8 g miltų,
60 g sviesto,
100 g grietinės,
8 g cukraus,
15 g acto,
svogūnų laiškų,
krapų,
laurų lapelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išvirkite kiaulieną, supjaustykite mažais gabaliukais, o išvirusį sultinį perkoškite. Burokėlius supjaustykite šiaudeliais, įberkite druskos, pipirų, įpilkite acto. Šį mišinį išmaišykite ir ištroškinkite, palaipsniui įberkite šiek tiek cukraus ir įpilant sultinio. Svogūną, morką ir petražolės šaknį supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite su miltais.
Į paruoštą sultinį su mėsa sudėkite pjaustytas bulves ir virkite apie 10 min., tuomet sudėkite tai, kas troškinasi vienoje keptuvėje, paskui - kas kepa kitoje keptuvėje. Sudėkite smulkiai pjaustytus žalumynus: špinatus, rūgštynes ir baikite virti. Patiekite su grietine.