1 kg baltagūžių kopūstų,
500-600 g voveraičių,
3-4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
2 svogūnai,
šaukštas miltų,
1/2 stiklinės grietinės,
druskos,
pipirų,
acto.
GAMINIMAS:
Galite naudoti raugintus kopūstus, prieš tai juos gerai praplovę ir nuspaudę. Jei turite šviežių kopūstų, juos supjaustykite, ištrinkite su druska ir actu, leiskite šiek tiek pastovėti ir, nuspaudę, troškinkite su saulėgrąžų aliejumi, kol bus paruošti. Voveraites nuvalykite, nuplaukite ir kepkite su saulėgrąžų aliejumi, kol pusiau iškeps.
Tuomet sumaišykite su kopūstais. Pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, įberkite šaukštą miltų, supilkite grietinę, leiskite užvirti ir tuomet sudėkite kopūstus su grybais. Išmaišykite ir troškinkite 10-15 minučių.