2 vidutinio dydžio raudonų arba geltonų kriaušių,
100 g špinatų lapelių,
3 apelsinų,
100 g salotų lapų,
citrinų sulčių.
Prieskoniniam acto u ž p i l u i:
25 ml alyvų aliejaus,
25 ml vyno acto,
1-2 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio smulkintų šviežių bazilikų,
1 šaukštelio kmynų,
1/2 šaukštelio šviežių arba džiovintų smulkintų mairūnų.
GAMINIMAS:
Sandariai uždaromame indelyje sumaišykite visus užpilo ingredientus. Padėkite jį į šaldytuvą ir ruoškite salotas. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, patepkite jų kraštus citrinų sultimis.
Nulupkite apelsinus ir padalykite skiltelėmis. Į indą pirmiausia dėkite salotų lapus ir berkite špinatų lapelius. Ant viršaus sudėkite apelsinų ir kriaušių skilteles. Salotas užpilkite užpilu, išmaišykite.