1 gūžės salotų "Iceberg",
1 gūžės kitokių salotų,
2 vidutinio dydžio mėlynųjų svogūnų,
150 g fetos sūrio,
16 juodųjų alyvuogių,
8 vynuoginių pomidorų,
4 šaukštų alyvų aliejaus,
šviežių raudonėlių,
bazilikų,
mairūnų,
pipirų,
druskos,
šlakelio vyno acto.
GAMINIMAS:
Salotas švariai nuplaukite ir suplėšykite vidutinio dydžio gabalėliais. Mėlynuosius svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Salotas, sumaišytas su padažu, dėkite į lėkštės vidurį, ant jų dėliokite pomidorus, alyvuoges, svogūnus ir fetos sūrį.