115 g grikių miltų,
115 g kvietinių miltų,
15 ml sausų mielių,
2 kiaušinių,
350 ml pieno,
115 g ištirpinto sviesto,
150 g šviežios grietinėlės,
3 šaukštų kapotų krapų,
225 g rūkytos lašišos,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Suberkite į dubenį grikių ir kvietinius miltus. Įmuškite vieną kiaušinį, o kito kiaušinio - tik trynį (baltymą atidėkite), įberkite druskos ir mielių. Viską gerai išmaišykite. Įpilkite pašildyto pieno, gerai viską pamaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kol mielės pakils.
Mielėms iškilus į tešlą įmaišykite standžiai išplaktą kiaušinio baltymą. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje ant sviesto. Ant iškepusių blynelių uždėkite plonai pjaustytos lašišos riekelių ir papuoškite plakta grietinėle su smulkintais krapais.