750 g jautienos be kaulo,
2 šaukštų aliejaus,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
2 paprikų,
400 ml konservuotų pomidorų,
2 šaukštų pomidorų padažo,
1 aitriosios paprikos,
170 g grybų,
600 ml jautienos sultinio,
1 šaukšto krakmolo,
druskos,
pipirų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėjus smulkintą svogūną bei česnaką ir keletą minučių kepkite. Po to sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną ir ant didelės ugnies kepkite 3 min. Tuomet dėkite gabaliukais pjaustytas paprikas, pomidorus, pomidorų padažą, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkintus grybus, kepkite 3 min. nuolat maišykite.
Tada supilkite sultinį, palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį troškinkite apie 1 val. 30 min. Krakmolą sumaišykite su 1 šaukštu vandens, supilkite į troškinį, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir palaukite, kol sutirštės. Į stalą patiekite su ryžiais, pabarstykite petražolėmis.