1 vištos,
150 g sviesto,
1 morkos,
1 saliero,
3 stiklinių sultinio,
1 šaukšto acto,
2 šaukštų cukraus,
200 g džiovintų slyvų,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto miltų,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Vištą supjaustykite gabaliukais. Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite 4-5 valandas. Į keptuvę sudėkite sviestą, šiaudeliais supjaustytus salierą, morką. Kai sviestas užvirs, sudėkite vištienos gabaliukus ir viską kepkite. Kepant po truputį pilkite vandens, kad daržovės nepridegtų.
Kai vištiena gerai apkeps, ją kartu su daržovėmis sudėkite į puodą, supilkite sultinį, įberkite druskos ir troškinkite maždaug 40 minučių. Miltus apkepkite svieste iki auksinės spalvos, atskieskite sultiniu iš puodo, supilkite actą, suberkite cukrų, sudėkite mirkytas slyvas, pakaitinkite ir šiuo padažu užpilkite vištieną.