1 vištos,
5 šaukštų sviesto,
1 citrinos sulčių,
1 stiklinės ryžių,
2 stiklinių sultinio,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
5 obuolių,
žiupsnelio cukraus,
1 šaukštelio cinamono,
1 šaukšto bulvių krakmolo.
GAMINIMAS:
Vištą išvirkite, supjaustykite gabaliukais, apkepkite su sviestu, apšlakstykite citrinos sultimis. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Žieveles pavirkite vandenyje, nusunkite ir užpilkite supjaustytus obuolius.
Virkite, kol pasidarys tyrė, suberkite cukrų ir cinamoną. Po 2-3 min. supilkite šaltame vandenyje išmaišytą krakmolą ir užvirkite. Ryžius išvirkite biriai vištienos sultinyje, sudėkite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite vištos gabaliukus ir apliekite padažu.