3 vištienos kumpelių,
6 bulvių,
100 g petražolių,
30 g pistacijų,
5-6 skiltelių česnako,
150 g sviesto,
1/2 pakelio česnakų marinato,
6 šaukštai pomidorų padažo su česnakais ir pomidorų gabalėliais,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite. Paruoškite žolelių ir riešutų mišinį - susmulkinkite česnakus, petražoles ir valytas pistacijas. Vištieną įpjaukite po odele - padarykite kaip kišenėlę ir pridėkite žolelių mišinio. Mėsą sudėkite į dubenį, užpilkite marinatu, patrinkite ir palikite 1-2 valandoms.
Išlydykite sviestą ir sumaišykite su likusiu žolelių mišiniu. Jį išmaišykite su bulvėmis ir sudėkite į kepimo skardą su vištiena. Kepkite 190 orkaitėje, kol suminkštės bulvės ir iš vištienos, įsmeigus medinį smeigtuką, tekės skaidrios sultys. Skanu su pomidorų padažu.