1 svogūno,
400 g kalakuto filė,
300 g brokolių,
50 ml riebios grietinėlės,
pipirų,
druskos,
paukštienos prieskonių,
2 šaukštų sviesto,
kelių šakelių rozmarino,
1 stiklinės ryžių.
GAMINIMAS:
Svogūną smulkiai supjaustykite. Kalakuto filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įtrinkite paukštienos prieskoniais, smulkintu rozmarinu ir iškepkite keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu svieste. Brokolius išskirstykite žiedynais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Ryžius, įbėrus druskos, išvirkite biriai. (1 stiklinei ryžių reikia 2-2,5 stiklinių vandens ir šlakelio aliejaus). Į virtus ryžius sudėkite kalakutienos gabaliukus, brokolių žiedynus, užpilkite grietinėle, pagardinkite druska, pipirais ir palaikykite uždengus 10 min.