1 vidutinio dydžio cukinija,
1 svogūnas,
250 g pievagrybių,
1 raudonoji paprika,
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
1 stiklinė pieno,
stiklinė sultinio,
druskos,
pipirų,
muskatų,
200 g fermentinio sūrio,
4 šaukštai grietinės,
1 citrinos sultys,
truputis aliejaus.
GAMINIMAS:
Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką kartu su 1/2 cukinijos apvirkite 8-10 min. Svogūną ir 1/2 cukinijos nulupkite (jeigu cukinija jauna, jos galima nenulupti), susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi.
Iš sviesto, miltų, sultinio, pieno, grietinės bei prieskonių pagaminkite padažą ir įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį. Į riebalais pateptą kepimo formą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką. Kepkite apie 30 min.