4 kiaušinių,
750 ml pieno,
žiupsnelio druskos,
240 g miltų,
250 skaidraus sultinio,
po žiupsnelį maltų baltųjų pipirų,
muskatų riešutų,
150 g tepemojo varškės sūrelio su žalumynais,
1 pluoštelio petražolių,
500 g pievagrybių,
po 4 šaukštus aliejaus ir sviesto,
6 griežinių virto kumpio,
100 g fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Lietinių tešlai pagaminti išplakite kiaušinius su pieno stikline bei 200 g miltų ir 30 min. palaikykite. Tuo metu įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir juose pakepinkite likusius miltus, praskieskite pieno stikline, sultiniu ir 5 min. pamaišydami pavirinkite.
Į padažą įmaišykite varškės sūrelį, pipirų, muskatų, druskos bei kapotų petražolių. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir atskirai pakepinkite likusiame svieste. Pasūdykite, pridėkite pipirų ir sumaišykite su puse paruošto padažo, Įkaitintame aliejuje iškepkite 6 lietinius, ant jų uždėkite po griežinį kumpio, užtepkite pievagrybių mišinio.
Lietinius susukite vamzdeliu, supjaustykite griežinėliais, juos glaudžiai sudėkite į kepimo formą. Likusį padažą sumaišykite su likusiu pienu ir užpilkite ant lietinių. Viršų apibarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 5 min.