250 g kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
0,5 l lieso pieno (arba gazuoto mineralinio vandens),
druskos,
žiupsnelio muskato,
2 ryšulėlių svogūnų laiškų,
2 ryšulėlių petražolių,
2 šaukštelių čiobrelių,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
0,5 kg voveraičių,
2 svogūnų,
4 šaukštelių sviesto,
250 ml lieso pieno,
8 šaukštų grietinės,
pipirų,
druskos,
žiupsnelio muskato,
4 šaukštų kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno arba vandens, išmaišykite skystą tešlą ir palikite kelioms minutėms išbrinkti. Orkaitę įkaitinkite iki 50 laipsnių ir įdėkite lėkštę. Smulkiai sukapokite svogūnų laiškus bei petražoles ir sudėkite į tešlą. Suberkite čiobrelių lapelius ir viską išmaišykite.
Keptuvę ištepkite keliais lašais aliejaus. Kepkite lietinius iš abiejų pusių, kol parusvės. Iškeptus sudėkite į lėkštę ir laikykite šiltoje orkaitėje. P a d a ž a s. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir kepkite svieste, kol paruduos. Smulkiai supjaustytas voveraites sudėkite į keptuvę su svogūnais ir kelias minutes patroškinkite.
Įpilkite lieso pieno, įdėkite grietinės ir pavirinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu muskato. Į padažą įmaišykite kapotų petražolių. Padažą užpilkite ant lietinių ir juos susukite arba sulrnkite.