40 g sviesto,
40 g miltų,
500 ml pieno,
200 g čederio sūrio,
300 g virtos kalakutienos arba vištienos,
400 g špinatų lapų,
6 lietinių,
1 ryšelio petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir 1 min. pakepinkite, vis pamaišant po truputį pilkite pieną, palaukite, kol užvirs, ir virkite, kol padažas sutirštės. Nukėlus suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite pipirais ir druska. Ketvirtadalį padažo palikite blynams aplieti, o likusį padažą sudėkite juostelėmis pjaustytą kalakutieną ir smulkintas petražoles.
Špinatus kelias minutes pavirkite vandenyje. Po šaukštą špinatų dėkite į blyno vidurį, ant jų kalakutienos su sūrio padažu ir gražiai susukusi sudėkite į karščiui atsparų indą, blynus apliekite likusiu sūrio padažu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min. Skanu su žaliomis salotomis.