250 g miltų,
250 g manų kruopų,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 pakelio sausų mielių,
žiupsnelio druskos,
drungno vandens (kiek prireiks).
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su manų kruopomis. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį su mielėmis, kepimo milteliais, druska ir viena stikline drungno vandens. Toliau plakant po truputį berkite miltų ir manų kruopų mišinį, vis įpilant vandens, kol gausite ne per tirštą lietinių tešlą.
Ją 1 val. palaikykite kambario temperatūros patalpoje. Įkaitintoje keptuvėje samčiu paliekite tešlos sluoksnį, kad jis padengtų visą keptuvės dugną, ir kepkite tik iš vienos pusės, kol blyno viršus taps sausas ir korėtas. Lietiniai patiekiami pusryčiams ar desertui, aplieti tirpinto sviesto ir medaus mišiniu.