1 kg bulvių,
3 kiaušinių,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
0,5 šaukšto bulvių krakmolo,
5 dešrelių,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
žiupsnelio druskos,
"Obelių" aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Iš virtų bulvių ir sviesto pagaminkite bulvių košę. Atvėsinkite, įdėkite 2 kiaušinius, miltus, krakmolą, įberkite šiek tiek druskos, viską suminkykite ir iš gautos tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus.
Bulvinius rutuliukus suplokite, į paplotėlį įdėkite po pusę išilgai perpjautos dešrelės, sujunkite laisvus tešlos kraštus ir suformuokite volelį. Blynus aptepkite išplaktu kiaušiniu, apvoliokite džiūvėsėliuose ir išvirkite įkaitintame aliejuje. Patiekite karštus su padažu ir daržovėmis.