700 g bulvių,
2 šaukštų pieno,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio pipirų,
žiupsnelio tarkuoto muskatų riešuto,
350 g ankštinių pupelių,
4 šaukštų tirpinto sviesto,
200 g rūkyto kumpio,
2 svogūnų,
2 šaukštų kapotų petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Sugrūskite virtas skustas bulves, supilkite pieną, pagardinkite druska, pipirais, muskatu. Pupeles supjaustykite gabalėliais, mėsą - kubeliais, sudėkite į bulvių košę ir sumaišykite. Sudrėkinus rankas vandenyje suformuokite 4 paplotėlius ir kepkite įkaitintame svieste, kol gražiai apskrus.
Supjaustytus svogūnus, petražoles apkepkite svieste ir užpilkite ant lėkštėse sudėtų blynų. Patiekite su daržovių salotomis.