1 kg bulvių,
2 kiaušinių,
2 šaukštų manų kruopų,
250 g maltos kiaulienos ar jautienos,
1 svogūno,
2 šaukštų grietinės,
druskos,
peletrūno,
raudonėlio pagal skonį,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Sutarkuokite bulves, supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite manų kruopas, sudėkite prieskonius, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Į įkaitintą aliejų dėkite šaukštą tarkių, ant jų uždėkite mėsos įdaro ir ant viršaus dar šaukštą tarkių.
Apkepusį blyną apverskite. Prieš patiekiant blynus dar 3-5 min. pakepkite orkaitėje. Padažas tinka pagal kiekvieno skonį - grietinės, lydyto sviesto ar pikantiškas grybų.
Paruoškite įdarą: mėsą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais, pabaigoje įdėkite 2 šaukštus grietinės, pipirų, peletrūno, raudonėlio ir druskos pagal skonį.