8-10 didelių bulvių,
8-10 šoninės juostelių,
100 g fermentinio sūrio,
žalios, raudonos ir geltonos paprikos,
150 g rūkytos lašišos,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupynomis, atvėsinkite, nulupkite. Kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai perpus, atsargiai išskobkite vidų, palikdami 7 mm storio sienelę. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat supjaustykite ir lašišą.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Išimtą bulvių minkštimą smulkiai sukapokite, sumaišykite su paprika, žuvimi ir sūriu. Šio įdaro pridėkite į bulvių puseles. Bulvių puseles sudėkite kartu po dvi, apvyniokite šoninės juostomis, sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
Bulves sudėkite ant grotelių, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 min. Vietoje lašišos galite naudoti kitą šalto rūkymo žuvį - skumbrę, lydeką, menkę.