50 g pievagrybių,
1 svogūno,
nedidelės cukinijos,
1 morkos,
nesūdytų žemės arba anakardžių riešutų,
3 šaukštų džiūvėsėlių,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
šaukštelio mielių ekstrakto,
smulkintų avižinių dribsnių arba miltų,
druskos,
pipirų pagal skonį,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Keptuvėje pakepinkite grybus be aliejaus, kol išgaruos skystis. Susmulkinkite svogūnus, sutarkuokite cukiniją, morką, susmulkinkite riešutus ir maišykite, kol masė taps vientisa. Tuomet sudėkite apkeptus grybus, džiūvėsėlius, petražoles, mielių ekstraktą, tešlą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Rankomis formuokite nedidelius blynelius, juos apvoliokite miltais arba smulkintais avižiniais dribsniais. Prieš kepant 15 min. palaikykite šaldytuve. Vėliau kepkite, kol gražiai paruduos. Aliejaus stenkitės naudoti kuo mažiau. Patiekite su sviesto ir grietinės padažu.