2 stiklinių grietinės,
3 stiklinių kvietinių miltų,
1 stiklinės grikių miltų,
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės vandens,
5 kiaušinių baltymų,
50 g sviesto,
20 g mielių,
1 šaukšto cukraus,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Mieles išmaišykite šiltame pieno ir vandens mišinyje, suberkite grikių miltus ir pastatykite šiltoje vietoje rūgti. Grietinę sumaišykite su kvietiniais miltais ir užmaišykite netirštą tešlą. Įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus, ištirpintą sviestą, druską, cukrų ir viską išmaišykite.
Kai mielinis maišalas bus pakilęs, įmaišykite jį į kitą, kvietinių miltų tešlą ir pastatykite šiltoje vietoje. Tešlai pakilus keptuvėje iškepkite apskrudusius blynelius. Patiekite su ikrais ir sviestu. (?Grikių miltai linkę brinkti, todėl prireikus tešlą papildomai atskieskite vandeniu ar pienu.