1 l mėlynių,
250 g cukraus,
70 g sviesto,
1 sutarkuota citrinos žievelė,
4 kiaušiniai,
1 l stiklinė pieno,
1 stiklinė miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
100 g migdolų.
GAMINIMAS:
Mėlynes sumaišykite su puse cukraus ir susmulkintais migdolais. Sviestą išsukite su likusiu cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę, po vieną dėkite kiaušinių trynius.
Nuolat maišydami supilkite pieną bei suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. 2/3 mėlynių įmaišykite į tešlą, ją sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą, ant viršaus sudėkite likusias mėlynes ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.