500 g kalmarų,
svogūnas,
agurkas,
kiaušinis,
3 šaukštai grietinės,
druskos,
krapų.
GAMINIMAS:
Kalmarus nuvalykite, nuplaukite, nuplikykite, peiliu nuimkite odelę, dar kartą nuplaukite, supjaustykite į kelias dalis išilgai, o paskui plonai skersai (maždaug 5 mm pločio gabalėliais). Virkite pasūdytame vandenyje 3-4 minutes, tada supilkite į kiaurasamtį ir palaukite, kol nuvarvės vanduo.
Agurką nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su kalmarais. Smulkiai sukapokite nuplautus krapus. Svogūną nuvalykite ir taip pat smulkiai sukapokite. Atskirkite virto kiaušinio trynį ir baltymą. Pastarąjį smulkiai supjaustykite, trynį sumaigykite.
Į salotas sudėkite baltymą, trynį, žalumynus, grietinę, įberkite druskos ir išmaišykite. Lėkštėje paklokite šviežią salotų lapą, o ant jo sudėkite paruoštas salotas.