500 g morkų,
2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių.
P a d a ž u i:
3 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: cukrų ir druską ištirpdykite citrinų sultyse, sumaišykite su kitomis sudėtinėmis dalimis. Morkas stambiai sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su patražolių lapeliais (jei naudosite kmynus, pridėkite ir juos). Apšlakstykite paruoštu padažu, sumaišykite. Tegu pastovi 15 minučių, kad įsigertų prieskoniai.