3 pakeliai braškių želės,
15 prinokusių braškių,
2/3 indelio sutirštinto pieno,
2/3 stiklinės aguonų,
1,5 stiklinės pieno,
25 g degtinės,
romo arba konjako,
1 pakelis želatinos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
aliejaus dubenėliams patepti.
GAMINIMAS:
Sumaišykite sutirštintą pieną su pienu, aguonomis, vaniliniu cukrumi, degtine ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Gautą masę supilkite į dubenėlį ir laikykite 30 min. šaltai. Į didesnį dubenėlį supilkite paruoštą 1 pakelį braškių želės.
Sudėkite supjaustytas braškes ir laikykite šaltai, kad sustingtų. Į dubenėlį su braškių želė įdėkite sustingusį aguonų bokštelį, užpilkite paruošta ir su braškėmis sumaišyta likusia želė. Palikite 1 val sustingti.