100 g sviesto,
300 ml pieno,
1 pakelis mielių,
2,5 šafrano arba
1 šaukštelis maltos ciberžolės,
1 l kvietinių miltų,
100 ml cukraus,
1 šaukštelis malto kardamono,
1/2 šaukštelio druskos,
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Į ištirpintą sviestą sumaišykite su pienu. Į drungną mišinį įmaišykite mieles, šafrano. Išsijotus miltus sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir druska. Supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą (jei reikia, įberkite dar miltų ir minkykite, kol nebelips prie indo). Tešlą uždenkite ir laikykite šiltai apie 40 minučių, kol iškils dvigubai.
Tešlą padalykite į 24 lygias dalis - apvalius kamuoliukus. Vienam zuikiui reikia dviejų dalių. Iš tešlos kamuokiukų padarykite du lašo formos gabalėlius. Kiekvieną įpjaukite iki pusės (smailiąją pusę) ir sudėkite vienas ant kito taip, kad apačioje būtų letenėlės, viršūje - ausys.
Galima prilipdyti po uodegėlę. Zuikius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir dar palaikykite šiltai 20-30 minučių. Pakilusius zuikius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Palikite atvėsti orkaitėje.