T e š l a i:
500 g miltų,
150 g sviesto,
1 kiaušinio trynys,
150 g grietinės,
druskos,
1 kiaušinis (aptepti).
Į d a r u i:
500 g vištienos kumpelių,
100 g šaldytų žirnelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus išsijokite į dubenį. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite kiaušinio trynį, sukrėskite grietinę, pabarstykite druska ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, įvyniokite į foliją ir 2 valandas laikykite šaldytuve.Vištienos kumpelius išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite.
Suberkite atitirpintus žirnelius, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, supjaustykite kvadratėliais.Ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro, sulenkite trikampiu, apspauskite kraštus. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.