T e š l a i:
2 1/2 stiklinės miltų,
200 g sviesto,
250 g minkšto varškės sūrio,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 žiupsnelis tarkuotų citrinų žievelių,
druskos.
Į d a r u i:
200 g fermentinio sūrio,
250 g šaltai rūkyto kiaulienos kumpio,
2 šaukštai sviesto,
1 kiaušinio trynys,
50 g migdolų plokštelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus išsijokite į dubenį. Sudėkite sutarkuotą sviestą, varškės sūrį, įpilkite citrinų sulčių, įberkite tarkuotų citrinų žievelių, druskos ir užminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite, kiaulienos kumpį sumalkite. Sviestą išsukite su tryniu, sudėkite sūrį, kumpį.
Suberkite migdolus, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos, formele išpjaukite skritulius. Ant kiekvieno uždėkite įdaro, tešlos kraštus užkelkite į viršų, sulipdykite ir gerai užspauskite. Pyragėlius sudėkite į sviestu pateptą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.