900 g špinatų,
100 g migdolų drožlių,
100 g skrudintų anakardžių riešutų,
nuo 1 citrinos nutarkuotų žievelių,
2 šaukšteliai šviežių čiobrelių lapelių,
druskos,
pipirų,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus arba
tirpinto sviesto,
4 šaukštai skrudintų batono kubelių,
200 g ožkų sūrio.
GAMINIMAS:
Keptuvėje užvirinkite vandenį, sudėkite špinatų lapus ir virkite 2 minutes. Nukoškite ir palikite atvėsti. Migdolų drožles suberkite į skardą ir paskrudinkite 200 laipsnių orkaitėje. Špinatus supjaustykite, sudėkite į dubenį, suberkite smulkintus anakardžių riešutus, skrudintus migdolus, citrinos žieveles, čiobrelius, įberkite druskos, pipirų, įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
Likusiu šaukštu riebalų apšlakstykite skrudintus batono kubelius, pusę jų tolygiai paskirstykite apskritoje išardomoje 20 cm skersmens skardoje. Ant batono kubelių sudėkite pusę špinatų masės ir suspauskite.
Špinatų sluoksnį apklokite ožkų sūrio gabalėliais. Ant sūrio sudėkite likusią špinatų masę, apibarstykite likusiais batono kubeliais (taip paruoštą pyragą galima apvynioti plėvele ir užšaldyti). Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.