Špinatų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Špinatų pyragas


INGREDIENTAI:

900 g špinatų,
100 g migdolų drožlių,
100 g skrudintų anakardžių riešutų,
nuo 1 citrinos nutarkuotų žievelių,
2 šaukšteliai šviežių čiobrelių lapelių,
druskos,
pipirų,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus arba
tirpinto sviesto,
4 šaukštai skrudintų batono kubelių,
200 g ožkų sūrio.


GAMINIMAS:

Keptuvėje užvirinkite vandenį, sudėkite špinatų lapus ir virkite 2 minutes. Nukoškite ir palikite atvėsti. Migdolų drožles suberkite į skardą ir paskrudinkite 200 laipsnių orkaitėje. Špinatus supjaustykite, sudėkite į dubenį, suberkite smulkintus anakardžių riešutus, skrudintus migdolus, citrinos žieveles, čiobrelius, įberkite druskos, pipirų, įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.

Likusiu šaukštu riebalų apšlakstykite skrudintus batono kubelius, pusę jų tolygiai paskirstykite apskritoje išardomoje 20 cm skersmens skardoje. Ant batono kubelių sudėkite pusę špinatų masės ir suspauskite.

Špinatų sluoksnį apklokite ožkų sūrio gabalėliais. Ant sūrio sudėkite likusią špinatų masę, apibarstykite likusiais batono kubeliais (taip paruoštą pyragą galima apvynioti plėvele ir užšaldyti). Kepkite 210 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668