400 g maltos vištienos,
3 skiltelės česnako,
1 aitrioji paprika,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
druskos,
pipirų,
1 pakelis rupių miltų makaronų,
1 ilgavaisis agurkas,
salotų lapų,
3 šaukštai smulkintų kalendrų.
P a d a ž u i:
1 salierų lapkotis,
2 šaukšteliai sezamų aliejaus,
1 šaukštas aitriųjų paprikų padažo,
3 žaliųjų citrinų sulčių,
1 šaukštelis sojų padažo,
2 šaukštai vandens,
1 sauja pjaustytų svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Maltą vištieną sykiu su grūstomis česnako skiltelėmis ir smulkinta aitriąja paprika pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pabarstykite druska, pipirais. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nukoškite.
Agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis ir supjaustykite plonais gabalėliais. Slaierų lapkotį supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su likusiais padažui skirtais produktais.
Į didelę lėkštę įdėkite salotų lapų, sudėkite agurkų gabalėlius, keptą vištieną, viską apipilkite padažu, apibarstykite smulkintomis kalendromis (galima - ir svogūnų laiškais).