Kepta lydeka su sviestiniu citrinų ir česnakų padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta lydeka su sviestiniu citrinų ir česnakų padažu


INGREDIENTAI:

Ž u v i a i:
1 vidutinės lydekos,
alyvuogių aliejaus kepimui,
druskos,
pipirų.

P a d a ž u i:
1/2 stiklinės sultinio,
1/2 stiklinės chereso arba sausojo vyno,
1/2 stiklinės pieno,
3 skiltelės česnako,
300 g nesūdyto sviesto,
1 šaukšto miltų,
1/2 šviežios citrinos sulčių,
druskos.


GAMINIMAS:

Žuvies paruošimas. Paruoškite žuvies filė-nuimkite odą ir išimkite kaulus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, suguldykite filė gabalus į aliuminio folija ištiestą indą. Užpilkite truputį alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 20-25 min., patiekdami užpilkite padažo. Prie žuvies tiks kruopų garnyras.

Padažo paruošimas. Sultinį, vyną ir pieną sumaišykite, įspauskite česnako skilteles.Prikaistuvyje ištirpdykite sviestą, suberkite miltus, pavirinkite nuolat maišydami. Į sviestą po truputį polkite sultinio mišinį, nuolat maišykite. Supilkite citrinos sultis, pasūdykite. Kelias minutes pavirinkite ant žemos ugnies ir galite patiekti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668