Ž u v i a i:
1 vidutinės lydekos,
alyvuogių aliejaus kepimui,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
1/2 stiklinės sultinio,
1/2 stiklinės chereso arba sausojo vyno,
1/2 stiklinės pieno,
3 skiltelės česnako,
300 g nesūdyto sviesto,
1 šaukšto miltų,
1/2 šviežios citrinos sulčių,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvies paruošimas. Paruoškite žuvies filė-nuimkite odą ir išimkite kaulus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, suguldykite filė gabalus į aliuminio folija ištiestą indą. Užpilkite truputį alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 20-25 min., patiekdami užpilkite padažo. Prie žuvies tiks kruopų garnyras.
Padažo paruošimas. Sultinį, vyną ir pieną sumaišykite, įspauskite česnako skilteles.Prikaistuvyje ištirpdykite sviestą, suberkite miltus, pavirinkite nuolat maišydami. Į sviestą po truputį polkite sultinio mišinį, nuolat maišykite. Supilkite citrinos sultis, pasūdykite. Kelias minutes pavirinkite ant žemos ugnies ir galite patiekti.